Top
Image Alt

Alluria

Već je poznata činjenica da je naša planeta ugrožena, te da je neophodno da svi doprinesemo smanjenju negativnih efekata koje naš stil života ima na našu životnu sredinu. Jedan od problema sa kojima se naša priroda susreće jesu velike količine otpada koji se odlaže u našim vodama i kojima je potrebno jako dugo vremena da se razgrade.

Povećana potrošnja cijele civilizacije je dovela upravo do enormnog povećanja otpada. Međutim, u posljednje vrijeme vodeće svjetske sile i organizacije od uticaja rade na podizanju svijesti o ovoj temi. Stoga se na tržištu pojavljuju proizvodi koji su etiketirani kao eco-friendly, te osim što ispunjavaju svoju funkciju ka krajnjim potrošačima, nemaju negativan uticaj na prirodu. Možda i najveći problem predstavlja velika količina plastike, te se preporučuje upotreba drugih biorazgradivih alternativa.

Otkrivamo vam 5 jednostavnih načina koje možete primjeniti već sada u vašoj svakodnevici, a koji će doprinijeti smanjenju ukupne potrošnje.

  1. Plastične kese zamijenite platnenim
  2. Kupujte knjige u digitalnom formatu
  3. Reciklirajte plastične boce ako imate mogućnosti ili izbjegavajte kupovinu proizvoda u plastičnim bocama
  4. Zamijenite klasične jednokratne jastučiće Alluria višekratnim jastučićima za skidanje šminke
  5. Iskoristite u vašem domaćinstvu ambalaže od različitih proizvoda, kao što su kutije od sladoleda ili mliječnih proizvoda

Male promjene čine velike razlike. Samo zajedno možemo napraviti razliku.

Pogledajte ponudu Alluria jastučića za skidanje šminke ovdje.

v

Dobro došli u svijet eco-friendly, 100% prirodnih proizvoda, izrađenih od organskih materijala koji njeguju kožu na potpuno prirodan način.