Top
Image Alt

Alluria

Za njegovan izgled i blistavu kožu važno je koje proizvode koristimo, ali je jednako važno njihovo održavanje. Četkice za šminkanje su izuzetno praktične, lako prenosive, te svakako čine našu make up rutinu potpunom.

Proizvodi koji imaju višekratnu upotrebu podložni su nakupljanju bakterija i nečistoća ukoliko se pravilno i redovno ne održavaju. Naravno, važno je da kod ostalih proizvoda koji nisu namijenjeni za pranje i ponovnu upotrebu pratimo rok trajanja, naročito kod šminke i preparata koje stavljamo na kožu lica.

Nakupine šminke na četkicama otežavaju nanošenje šminke. Zato je redovno održavanje četkica za šminkanje preduslov za duži vijek trajanja četkica. Preporučujemo i  čišćenje torbice za četkice tako što ćete je prebisati vlažnom maramicom ili Alluria jastučićima natopljenoim vodom ili alkoholom.

Otkrivamo vam jednostavnu proceduru pranja, sušenja i održavanja vaših Alluria četkica za šminkanje.

  1. Sve Alluria četkice stavite pod mlaz mlake vode (samo dlake četkica, ne i dršku). Ne koristiti vrelu vodu jer može oštetiti dlake četkica.
  2. Kada su dlake četkica natopljene vodom, nanesite sapun (najbolje dječiji) ili dječiji šampon na četkice i napravite blagu pjenu.
  3. Staviti četkice opet pod mlaz mlake vode i stisnite dlake četkica prema vani. Primjetićete kako ostaci šminke i nečistoće izlaze pod mlazom vode.
  4. Ponoviti postupak dok voda ne postane čista. Na kraju dobro isprati četkicu od sapuna koji potencijalno može izazvati iritacije na koži.
  5. Istisniti višak vode iz četkice i ostaviti četkice da se osuše na zraku.

Ovaj postupak ponavljajte jednom sedmično i garantujemo da će vas Alluria četkica služiti dugi niz godina.

v

Dobro došli u svijet eco-friendly, 100% prirodnih proizvoda, izrađenih od organskih materijala koji njeguju kožu na potpuno prirodan način.