Top
Image Alt

Alluria

Tuferi za skidanje sminke

Ako još uvijek razmišljate da li su Alluria višekratni jastučići od bambusa pravi izbor, pročitajte ovaj članak. Iako su benefiti višekratnih jastučića od prirodnih materijala za vašu kožu mnogobrojni, važno je biti svjestan i koristi koje upotreba ovog proizvoda ima za našu životnu sredinu.

Prednosti upotrebe ovog proizvoda su višestruke, ali u ovom tekstu vam donosimo tri osnovna razloga zašto bi trebalo da zamijenite klasične pamučne jednokratne jastučiće sa Alluria jastučićima.

  1. Štedite novac

Klasični pamučni jastućići dolaze u pakovanjima od 100, 200 ili 300 komada. Obično ih koristimo ujutru i naveče, a rijetko iskoristimo samo jedan jastučić prilikom jedne upotrebe. Manjeg su prečnika, samim tim zahvataju manju površinu lica. Jedan paket običnih jastučića u zavisnosti od ličnih potreba potrošimo već kroz 10-15 dana.

S druge strane, uz pravilno održavanje i čišćenje jedan set Alluria jastučića možete koristiti i godinu dana. Imaju veći prečnik i jednostavniji su za korištenje. Alluria jastučiće kupite jednom za nešto veću cijenu u odnosu na klasične, ali ih koristite neuporedivo duže. Na ovaj način ostvarujte značajte uštede u ličnoj potrošnji.

  1. Uvijek su vam na dohvat ruke

Koliko puta vam se desilo da ujutru prije odlaska na posao, ili naveče prije spavanja shvatite da nemate više jastučića da skinete šminku ili očistite lice. Upotrebom klasičnih pamučnih jastučića morate razmišljati kada su vaše zalihe iscrpljene, te planirati kupovinu. A ovo je samo jedna od stvari koju ne bi trebalo da zaboravite u toku dana. Sa Alluria višekratnim jastučićima nemate ovo dodatno opterećenje. U setu vam dolazi 8 jastučića koje možete iznova i iznova prati. Dok se jedni operu i osuše vi imate druge. Koje olakšanje, zar ne?

  1. Manje plastike, manje otpada, više održivosti

Da li ste znali da za proizvodnju 1kg pamuka je potrebno 20 000 vode? Klasični jednokratni jastučići osim što su izrađeni 100% od pamuka, dolaze u plastičnoj kesici. Neposredno nakon korištenja jastučići i plastična ambalaža završe negdje u prirodi. Na taj način se stvaraju velike količine smeća i otpada. Ako sistem recikliranja nije uređen, samo ovaj proizvod stvara velike količine smeća i otpada koji se ne može lako razgraditi u prirodi.  Zato Alluria jastučići predstavljaju eco-friendly alternativu klasičnim pamučnim jastučićima za skidanje šminke.

Probajte Alluria jastučiće i uvjerite se zašto su daleko isplativija i održivija opcija za njegovanje i čišćenje kože lica u odnosu na obične pamučne jasučiće. Pogledajte i kupite proizvod ovdje.

v

Dobro došli u svijet eco-friendly, 100% prirodnih proizvoda, izrađenih od organskih materijala koji njeguju kožu na potpuno prirodan način.